West highland white terrier

Print Friendly

west highland white terrier - Hundenavne.infoWest highland white terrier’en konkurrerer tæt med cairn terrier ‘en om at være Danmarks mest populære terrier. Det giver mening, når man ser på oprindelsen af westi’en som den også bliver kaldt for. Den er nemlig tæt beslægtet med cairn terrier ‘en og de to racer deler mange af de samme charmerende karaktertræk.

Alle de skotske terrierracer stammer fra den samme grundbestand af små, hårdføre og frygtløse arbejdsterriere, der i århundreder fandtes vidt udbredt over hele Skotland. Hundene tjente flere formål, de var rottefængere og holdt dermed muse- og rottebestanden nede og de fulgte med på jagt, hvor de blev sendt under jorden for at jage ræve og grævlinge  du af deres grave til de ventende jægere og kobler af jagthunde.

Langsomt begyndte de nuværende hunderacer at opstå ud fra de varierede mængde af arbejdsterriere. Cairn terrier ‘en og den skotske terrier dukkede op og blev holdt i hævd af forskellige familier rundt om i Skotland. Undertiden dukkede der hvide hvalpe op i de ellers sorte, røde eller cremefarvede hvalpekuld. De fleste avlere aflivede eller forærede de hvide hvalpe væk, da de blev regnet for svagelige og uegnede til jagt.

Enkelte tænkte dog anderledes og begyndte et organiseret opdræt. Legenden siger, at en af de vigtigste avlere af de hvide terriere var en vis Malcolm af Polltalloch i Argyleshire. Han skulle eftersigende have skudt en af sine yndlingsterriere under en jagt omkring 1860, da han forvekslede den mørke terrier med en ræv. Hans familie havde allerede i generationer avlet på en linie af hvide terriere, og han besluttede sig efter jagtulykken for aldrig at anvende andet end hvide hunde. Han regnes for ansvarlig for at renavle den nuværende race. Racen fik sin officielle godkendelse i 1907.west highland white terrier i det fri  - Hundenavne.info

Temperament og pleje

West highland white terrier’en er en venlig, selvstændig, charmerende og lettilgængelig familiehund, der har bevaret en stor del af sin terriersjæl. Den er livlig, festlig og relativt let at træne.  Pelsen kræver jævnlig gennembørstning og klipning for at holde pelsen ren og hvid.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Begge køn: ca. 28 cm.
  • Pels: Grov, halvlang, lige dækpels med kort, blød og tættilliggende underuld.
  • Farve: Hvid.
  • Levealder:

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Chance
02. Gizmo
03. Oliver
04. Dakota
05. Buster
06. Hylyn
07. Harley
08. Angel
09. Bruno
10. Teddy
Maggie
Dakota
Dixie
Daisy
Amber
Ezra
Cydney
Penny
Crystal
Jasmine

Denne hund har egenskaberne: , , , , ,