Whippet

Print Friendly

Whippet - Hundenavne.INFOWhippet. Der er fundet afbildninger af små whippet -lignende mynder helt tilbage fra det gamle rom og Ægypten. Disse hunde ses overalt på malerier, statuer og lertøj. Hundene har udover størrelsen, de karakteristiske rosenører til fælles med vore dages whippet. Senere ses afbildninger af små, greyhoundlignende mynder fra middelalderen, og det må antages, at der både fandtes store og små greyhound ’s på det tidspunkt i historien. De små greyhound ’s menes af nogle at være forløberen for den moderne whippet.

Andre mener whippet’en opstod som ny hunderace i Englang i 17- og 1800-tallet, hvor fattige nordengelske minearbejdere ikke havde råd til at holde de prestigefyldte greyhound ’s der allerede dengang var yndede væddeløbshunde. Minearbejderne holdt meget af at afholde væddemål på hunde efter arbejdstid. De forsøgte derfor i første omgang at sætte deres lokale terriere ned i indhegninger med kaniner, som de skulle fange og slå ihjel på tid. Problemet var imidlertid, at de hurtige kaniner fuldstændigt udkonkurrerede terrierne.  For at råde bod på det, krydsede man de lokale terriere med den hurtige greyhound, og fik en lille, men særdeles effektiv og lynende hurtig hund ud af det. Det blev til de første whippet’er, der var lidt mere barske og lidt mindre forfinede end den moderne race. Disse karaktertræk blev senere fremavlet ved at krydse den italienske mynde ind i racen.

Da traditionen med at lade whippet’er dræbe kaniner på tid blev forbudt, blev whippet’en i stedet en populær væddeløbshund, der stadig ofte ses på væddeløbsbanerne over hele verden. Racen er dertil en populær selskabshund.

Temperament og pleje

En whippet er en blid og venlig familiehund, som er god til børn i alle aldre. Den er trods sit lidt sarte ydre er en robust og stærk hund, der kræver en del motion. Den skal helst have mulighed for at få afløb for sit store løbebehov, men har tendens til at løbe langt væk og kan sjældent løbe frit. Den kan være en smule reserveret overfor fremmede. Pelsplejen er minimal.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: 47 – 51 cm- Tæver: 44 – 47 cm. Vægt: 11 – 21 kg.
  • Pels: Fin. kort og tætsluttende.
  • Farve: Alle farver og farvekombinationer er tilladte.
  • Levealder: 12 – 15 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.

Denne hund har egenskaberne: , , , , , , ,