Yorkshire terrier

Print Friendly

yorkshire terrier flot smuk udstillingshundYorkshire terrier’en er den mindste af terrierracerne og stammer som de fleste af terrierracerne fra England. Racen blev udviklet af fattige, skotske vævere, der i 1860’erne og 1870’erne var blevet gjort arbejdsløse af den industrielle revolution og derfor var blevet tvunget til at forlade deres hjemland. De drog sydpå til England og bosatte sig i de nordlige engelske grevskaber Yorkshire og Lancashire. De blev fulgt af deres robuste og effektive terriere, der skulle komme til at danne grundlaget for yorkshire terrier’en. Præcis hvilke hunde, der blev involveret, er der ikke enighed om. Mange mener de nu uddøde terrierracer waterside terrier, paisley terrier og clydesdale terrier havde en stor indflydelse, andre, at den gamle engelske black-and-tan terrier og skye terrier ‘en var de væsentligste bidragydere. Nogle Forskere mener dertil at, malteser ‘en blev indblandet og gav det lille ansigt og den lange silkebløde pels.

Racen blev udviklet til at jage rotter og mus og er bag det lidt sarte ydre, en robust og stærk lille hund med en sand terriersjæl.

I 1865 blev den første “ægte” yorkshire terrier født. han blev kaldt for Huddersfield Ben og skulle blive en mester i rottefængerkonkurrencerne og dertil en sand udstillingsmagnat. Han vandt mere end 70 priser på udstillinger, inden han døde ved en ulykke, 6 år gammel.

Indtil 1930’erne var yorkshire terrier’en ikke den lille terrier, den er i dag. Dengang vejede den op mod 15 kg, men den blev langsomt fremavlet til vore dagesyorkshire terrier toy-størrelse på under 3 kg ved til stadighed at udvælge de mindste eksemplarer.

Temperament og pleje

Yorkshire terrier’en er en stor hund i en lille hunds krop. Den er modig, til tider dumdristig, men meget charmerende. Dens lille størrelse afholder den dog ikke fra at skulle opdrages venligt, men bestemt. Den lange pels kræver intensiv pleje.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Begge køn: op til 3,1 kg.
  • Pels: Lang, silkeblød, glansfuld og lige.
  • Farve: Mørk stålblå og fawn.
  • Levealder:

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Boomer
02. Babe
03. Afro
04. Oliver
05. Nytrox
06. Champ
07. Tyson
08. Atticus
09. Blaze
10. Sammy
Kyra
Cor
Hope
Olivia
Azura
Shadow
Rylee
Attia
Amy
Oreo

Denne hund har egenskaberne: , , , , ,