Velkommen Til Hundenavne Info

Print Friendly

poter og hånd

Når man går og leger med tanken om man skal have en hund, er der rigtige mange ting man skal tænke over inden man beslutter sig for at kaste sig ud i det. Der mange hunderacer og hundenavne at vælge imellem, og hvad kan jeg forvente af min hund eller omvendt hvad kan min kommende hund forvente af mig. En hund er ikke bare et kæledyr, nej ser du, en hund kræver tid, overskud, økonomi, og god plads. Hvis du altså ønsker at give dit nye familiemedlem masser af omsorg og et rigtig godt liv.

Har du tiden til det?

Se på din hverdag, hvor meget tid har du i overskud som du kan bruge på din nye hund.

En lille hundehvalp er lige så tidskrævende som små børn. Den skal ofte ud, så den kan lære at besørge sig udenfor. Og når den er vågen vil den også kræve meget af din opmærksomhed. For slet ikke at nævne – så vil hvalpen stimuleres gennem leg, så man skal forvente at lege med sin hvalp et par timer om dagen.

En voksen hund vil derimod ikke være så krævende som hvalpe. Men de fleste voksne hunde kræver alligevel en ½ til 1 times motion cirka to gange om dagen.

Så det med at gå en tisse tur på 10 minutter er bare ikke tilstrækkelig. Og det med at jamen mindre hunde kræver mindre motion, er heller ikke rigtig. En lille hund, som eksempelvis en Cocker Spaniel, kræver faktisk rigtig meget motion. Da det er en jagthund, og vil derfor af natur kræve meget motion.

Uanset hvilken hun man måtte vælge sig, vil der også være pelspleje indblandet. De fleste racer har godt af at blive børstet igennem 2-3 gange om ugen, så der få hunderacer der kræver pelspleje hver eneste dag. Der mange andre flere ting en hund kræver, så man skal altså gøre op med sig selv om man overhovedet har tid til at passe en lille hund eller stor for den sags skyld.

Har du økonomien til det?

Det ikke billigt at holde hund. Den første udgift er allerede ved anskaffelsen af hunden. selvfølgelig kan de ogsåvære sådan at du får en hvalp foræret, det kan også være, at du falder over for en af de mere dyre hunderacer, og der kan en hvalp sagtens koste kr. 12-15.000,- eller mere.

Så uanset hvor stor eller lille hund du måtte vælge dig, vil udgifterne til deres føde svinge fra kr. 300,- om måneden til kr. 1800,- kroner om måneden. Så skal der desuden også lægges udgifter på hundekiks, hundekurv, snor og halsmånd, tæpper og hvad man nu ellers kan finde på, sammen.

En lovpligtigt hundeforsikring er også en udgift, og her vil det nok være en god ide at tegne en udvidet hundeforsikring, så du kan få økonomisk hjælp i så fald, din hund skal opereres. Det  kan hurtigt løbe op på mange tusinde kroner, og de fleste forsikringer dækker helt op til 90 procent.

Husk at tjekke priserne ved mange forskellige forsikringsselskaber, de kan sagtens svinge meget for den samme ydelse. Der vil ydermere være dyrlægeregninger, der skal betales. Der er den årlige vaccine og derudover kan det være du bare lige skal op og have tjekket din hund, fordi den virker irriteret, det kan nemt koste dig kr. 500,-  til kr. 1000,-  bare for et lille kort besøg på. Og husk også at der skal være penge til hundeinternat, når familien en gang om året skal rejse til udlandet på ferie.

Hvilken hund skal jeg vælge?

Hvilken hund skal du så vælge? Husk nu, aldrig vælg en hund bare fordi den ser sød ud. Man bliver altså nødt til at sætte sig ind i, hvad hunden er rigtig godt til og hvad den ikke er særlig god til.

Hvis man køber en vagthund med det ene formål at vogte huset, er det nok ikke en særlig god idé at vælge en King Charles. Et godt råd til dig er at læse om fordele/ulemper ved de forskellige racer. Det kan du gøre her på siden under kategorien hunderacer.

Har du børn, så sørg for at vælge en hund der er god og egnet til småbørn.

Der er ikke noget galt med at hunde en stor hund i en lille eller stor lejlighed, bare der tid til den kan komme ud og få motion. Men det er en god idé lige at se hvor meget plads man har til en hund i sin lejlighed inden man beslutter sig.

Tænk også over hvis du vælger en hund der støjer en del.  Her skal man være opmærksom på, om naboen også er okay med en gøende hund hele tiden, mere eller mindre.

To do list inden hvalpens ankomst

Det er en god idé at få hunden en weekend, så den kan vænne sig til jer og til de nye omgivelser. Nogle mener, at det er rigtig godt at få den op til en ferie, fordi så man jo hjemme og derfor har man mere tid til hunden. Andre mener

dog, at man kommer til at vænne hunden til at den ikke skal være alene hjemme.

Gode ideer til hvad der skal købes

 • En god hundesnor af læder eller stof
 • Halsbånd (Ikke kvælerhalsbånd til hvalp – først i træningsperioden)
 • Mad og vandskål
 • Hundekurv eller tæppe (Hvalpe kan godt lide at ligge i en hundekurv/seng)
 • Hundefoder (Spørg evt. din dyrlæge hvilket foder, der er bedst for din hund)
 • Lovpligtig hundeforsikring, helst en udvidet en.
 • Hundetegn med navn, telefon nummer og adresse, hvis den nu skulle finde på at stikke af eller farer vild.
 • Hundelegetøj og tyggeben
 • Hvis man har bil skal man enten købe en hundesele eller hundegitter, så alle er sikre i tilfælde af kollision.
 • Finde en rigtig god dyrlæge i nærheden hvor man selv bor
 • Købe eller låne bøger om hunderacer

Når alt det så er sagt, så er der jo ikke noget mere vidunderligt end at have sig en sød hund. Men husk nu bare på at man, skal sørger for at vælge den rigtige der passer til sit eget temperament.